Ude over min mejeriprodukter var vores emne i gruppe Anette og Brian, Vikingemad.
Første skridt i den retning kom altså i weekenden hvor jeg eksperimenterede med brød.
Nærmere betegnet fladbørd.
Inspirationen har jeg fået fra internettet og linfjordsmuseets hjemmeside.
http://www.limfjordsmuseet.dk/Arkiv/Vikingemad.htm
Det fladbrød som jeg har lavet er levet på tre slags mel, men er et meget enkelt brød der mætter godt.
Fladbrød
med tre slags mel
5
store håndfulde af groft hvedemel, bygmel og rugmel½ valle/vand
salt
evt. et æg
evt. Kommen, frø fra brændenælder, vejbred eller hakkede nødder
Mel og væske blandes. Pas på den hverken bliver for klistret eller for tør
Dejen skal hvile 30 min-1 time, hvorefter den rulles i bordtennisbolde-store kugler der trykkes flade og bages i ovnen ved ca. 250 grader på eller en jernplade/ en pande over et bål. Kik efter dem!
Jeg lavede selvfølgelig brødet over bål og synes faktisk at det blev godt.
Man har brug for et godt bål
En støbejernsplade eller grillplade som denne. Det er vigtigt at den bliver snurt med fedtstof ellers brænder brødende på.
Dejligt vejr at have bål på og ikke mindst at spise brød på :-)
Det færdige brød!! En god mundfuld som kan spises til fisk eller en god portion suppe.
Brød var en vigtig del af vikinge kosten, da vikinger arbejde fysisk i marken og nå de skulle plyndre nabobyen :-)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar